Čorba od telećeg mesa i krompira
Sastojci
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati isjeckanu teletinu, mrkvu i 500 ml vode.
Smjesu kuhati 20-ak minuta, pa dodati isjeckani krompir, sol i mješavinu začina (po potrebi dodati još vode).
Nakon što se sastojci skuhaju, skinuti čorbu s vatre.
U posebnoj posudi pomiješati 1 jaje, pavlaku, brašno, 1 kašiku ulja i malo čorbe (samo tečnost).
Kada se dobije glatka smjesa, preliti je u šerpu sa čorbom i kuhati još nekoliko minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.