Čorba od teletine i gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Teletina:
400 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Gljive:
300 grama
Krompir:
300 grama
Paradajz:
1 komad
Mješavina začina:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati usitnjen paradajz i kuhati nekoliko minuta uz konstantno miješanje.
Teletinu sitno isjeckati, dodati u šerpu i dinstati 15 minuta.
Umiješati začine, bijeli luk, krompir i sitno isjeckane gljive.
Dodati malo vode i kuhati još 45 minuta na umjerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.