Crni grah sa rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Crni grah sa rižom

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašičica
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Riža:
3 šolje
Povrtni temeljac:
2 šolje
Crni grah:
4 šolje
Kumin:
1 kašičica
Mljeveni biber:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani crveni luk i bijeli luk, kuhajte i miješajte dok luk ne omekša, otprilike 4 minute. Dodajte rižu i promiješajte da se prekrije uljem, kuhajte i miješajte još 2 minute.

  2. Dodajte povrtni temeljac i pustite da zavrije. Poklopite, smanjite temperaturu tako da lagano krčka, i kuhajte dok tekućina ne bude upijena, otprilike 20 minuta.

  3. Dodajte grah, mljeveni kumin i biber, kuhajte dok se grah ne zagrije.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.