Crni grah sa rižom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani crveni luk i bijeli luk, kuhajte i miješajte dok luk ne omekša, otprilike 4 minute. Dodajte rižu i promiješajte da se prekrije uljem, kuhajte i miješajte još 2 minute.
Dodajte povrtni temeljac i pustite da zavrije. Poklopite, smanjite temperaturu tako da lagano krčka, i kuhajte dok tekućina ne bude upijena, otprilike 20 minuta.
Dodajte grah, mljeveni kumin i biber, kuhajte dok se grah ne zagrije.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.