Ćufte od teleće jetrice
Sastojci
Instrukcije
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
Luk isjeckati i propržiti na ulju, zatim u jednu od kuhinjskih posuda staviti mljevenu jetricu, sitno naribani krompir, proprženi luk, sitno isječen peršun, malo masnoće, sol, biber i sve umiješati sa tri žumanjka.
Nakon što se ova smjesa izjednači, dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, formirati ćufte i uvaljati ih u prezlu.
Ćufte peći na laganoj temperaturi u tavi i servirati sa prilogom po želji, a preporučuje se riža.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.