Curry piletina s rižom i jogurtom
Sastojci
Instrukcije
Stavite piletinu u zdjelu i pospite s curryem u prahu.
Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi, dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.
Izvadite piletinu, stavite na tanjir a zatim u istu tavu dodajte crveni luk, bijeli luk i pirjajte dok luk ne omekša.
Umiješajte rižu pa prijajte 2 minute uz povremeno miješanje.
Vratite piletinu, dodajte lagano pileću osnovu, poklopite i pecite 35-40 minuta, ili dok riža ne omekša.
Pospite s korijanderom i poslužite uz jogurt.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.