Curry piletina s jogurtom, rižom i bademima
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Jogurt:
150 mililitara
Curry pasta:
1 kašika
Pileće filete:
2 komada
Maslo:
Po želji
Crveni luk:
1 glavica
Kardamon:
3 komada
Basmati riža:
150 grama
Pileća osnova:
350 mililitara
Prženi bademi:
1 kašika
Ljuta paprika:
1 komad
Korijander:
1/4 šolje
Instrukcije
Pomiješajte u zdjeli jogurt i curry pastu, a zatim umiješajte filete u dobivenu smjesu.
Zagrijte maslo u tavi , dodajte luk i kardamon pa dinstajte 5 minuta a zatim umiješajte rižu i pileću osnovu.
Dovedite do ključanja i kuhajte dok riža ne omekša.
U međuvremenu pecite filete u drugoj tavi dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Umiješajte bademe, korijander i papriku u rižu pa poslužite uz pečenu piletinu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.