Curry salata sa tunjevinom
Služi: 1 osobuPriprema: 8 minuta
Sastojci
Kuhana riža:
3 šolje
Grašak:
1/2 šolje
Konzervisana tunjevina:
200 grama
Celer:
3/4 šolje
Zeleni luk:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1/4 šolje
Maslinovo ulje:
2 kašike
Curry u prahu:
1/4 kašičice
Ljuti umak:
1/4 kašičice
Zelena salata:
Po želji
Paradajz:
2 komada
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte vruću rižu i grašak.
Umiješajte tunjevinu, celer i luk.
U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna, maslinovo ulje, curry i ljuti umak.
Prelijte preko riže i lagano promiješajte.
Poklopite i ostavite 30 minuta da odstoji.
Poslužite sa zelenom salatom i paradajzom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.