Desert od pečenih jabuka i grožđica
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Samo rastuće brašno:
30 grama
Smeđi šećer:
100 grama
Zob:
200 grama
Cimet:
1 kašičica
Muškantni oraščić:
1/2 kašičice
Grožđice:
200 grama
Jabuka:
6 komada
Jaja:
2 komada
Sok od limuna:
2 kašike
Instrukcije
U većoj posudi dobro promiješajte brašno, šećer, zob, cimet i muškatni oraščić.
Dodajte grožđice i isjeckane jabuke.
U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte limunovu koru i sok.
Pomiješajte sa smjesom od jabuka i ostalih sastojaka.
U pleh premazan uljem stavite smjesu, prekrijte je folijom i pecite 45 minuta na 180 °C.
Skinite foliju, pa pecite dodatno još 15 minuta.
Poslužite kao desert.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.