Desert sa jagodom
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Jagode:
16 komada
Liker od trešnje:
180 mililitara
Kolutići ananasa:
4 komada
Sladoled od jagode:
250 mililitara
Bademi:
10 grama
Instrukcije
Operite jagode, odstranite peteljke a zatim ih prepolovite.
Stavite u zdjelu, prelijte likerom i ostavite da se upije.
Na četiri desertne posude stavite po jedan kolut ananasa.
Uz pomoć hvataljke dodajte sladoled u desertne posude.
Dodajte natopljene jagode, pospite s bademom po vrhu i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.