Desert sa rumom i narandžom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji
Šećer u prahu:
3 šoljice
Jaja:
3 komada
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Narandža:
1 komad
Rum:
1 kašika
Mlijeko:
7/4 soljica
Hljeb od grožđica:
5 kriški
Šećer:
1 kašičica
Sladoled:
Po želji
Jagode:
Po želji
Instrukcije
Pomasite maslinovim uljem kalupnu posudu za pečenje.
Umutite šećer i jaja u posebnoj zdjeli. Miješajte a zatim dodajte narandžu, rum, vanilla ekstrakt i mlijeko.
Sve dobro umutite.
Stavite hljeb u posudu za pečenje a zatim ga prelijte sa napravljenom smjesom. Ostavite 20 minuta
Zagrijte pećnicu na 170 °C i stavite da se peče.
Pecite 40 minuta.
Pospite sa šećerom i poslužite uz sladoled i jagode.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.