Dimljene kobasice sa prženim povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslac:
1 kašika
Crveni luk:
2 glavice
Zelena paprika:
1 komad
Crvena paprika:
1 komad
Dimljene kobasice:
500 grama
Kukuruz:
400 grama
Sol:
1/2 kašičice
Crveni luk u prahu:
1/2 kašičice
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Instrukcije
Istopite maslac u većoj tavi, na umjerenoj temperaturi.
Dodajte luk, crvenu i zelenu papriku i dimljenu kobasicu, pa kuhajte 1-2 minute.
Dodajte kukuruz i smanjite temperaturu.
Poklopite i kuhajte dok kukuruz ne omekša, 5-7 minuta.
Dodajte sol, bijeli i crveni luk u prahu, a zatim i biber.
Sve promiješajte, skinite s vatre, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.