Domaći kečap
Sastojci
Instrukcije
Priprema: ogulite paradajz i sameljite ga u blenderu. Takodjer sameljite oprane i očišćene paprike, oguljeni luk i celer. Stavite da se kuha zajedno sa bijelim lukom, uljem i fruktozom.
Sol dodajte po vlastitoj želji, ali pazite da ne presolite. Na pola kuhanja dodajte senf i postepeno dodajite mlaku vodu. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu gustu smjesu.
Kada ste napravili kečap, prelijte ga u flaše (široko grlo), začepite i ostavite da se ohladi.
Ukoliko želite ljuti kečap, prilikom mljevenja sameljite 2-3 svježe ljute paprike.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.