Domaći kečap

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Domaći kečap

Sastojci

Paradajz:
2 kilograma
Paprike:
2 kilograma
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
2 glavice
Celer:
Po želji
Senf:
50 grama
Origano:
2 kašičice
Ulje:
20 mililitara
Sol:
Po želji
Fruktoza:
100 grama

Instrukcije

  1. Priprema: ogulite paradajz i sameljite ga u blenderu. Takodjer sameljite oprane i očišćene paprike, oguljeni luk i celer. Stavite da se kuha zajedno sa bijelim lukom, uljem i fruktozom.

  2. Sol dodajte po vlastitoj želji, ali pazite da ne presolite. Na pola kuhanja dodajte senf i postepeno dodajite mlaku vodu. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu gustu smjesu.

  3. Kada ste napravili kečap, prelijte ga u flaše (široko grlo), začepite i ostavite da se ohladi.

  4. Ukoliko želite ljuti kečap, prilikom mljevenja sameljite 2-3 svježe ljute paprike.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.