Domaći Rafaelo
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Voda:
1 šolja
Šećer:
250 grama
Mlijeko u prahu:
400 grama
Kokos:
250 grama
Vanilin šećer:
20 grama
Maragarin:
1 komad
Lješnjaci:
Po želji
Instrukcije
Vodu i šecera prokuhati u dubljoj serpi.
Zatim dodati jedan čitav margarin.
Mlijeko u prahu i kokos + vanilin secer,dobro promjesati ostaviti u frizideru da se ohladi,da se dobije kompaktna smjesa.
Valjati kuglice veličine srednjeg oraha.
U sredinu svake kuglice stavjati lješnjak,kao dekoracija kokosu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.