Faširana šnicla
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljeveno meso:
Po želji
Jaja:
1 komad
Hljeb:
1 kriška
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Soda bikarbona:
Po želji
Brašno:
Po želji
Prezla:
Po želji
Pomfrit:
Po želji
Instrukcije
Predhodno stavite krišku hljeba u vodu.
U zdjeli pomiješajte meso, jaje, bijeli luk, crveni luk, peršun, sol, biber i malo sode bikarbone.
Sve dobro izmiješajte pa dodajte iscijeđenu krišku hljeba. Ponovo sve izmiješajte.
Oblikujte šniclu a zatim je umiješajte u brašno i prezlu.
Pecite na srednjoj temperaturi i poslužite uz pomfrit.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.