Fileti s mozzarelom, parmezanom i peršunom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Fileti s mozzarelom, parmezanom i peršunom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Jaja:
1 komad
Prezla:
8 kašika
Maslo:
2 kašike
Umak za špagete:
7/4 solja
Mozzarela:
8 kašika
Parmezan:
1 kašičica
Peršun:
4 kašičice

Instrukcije

  1. Umiješajte filete u jaje a zatim u prezlu.

  2. Zagrijte maslo u tavi na visokoj temperaturi, dodajte filete i pecite dok ne dobiju smeđu boju, s obje strane.

  3. Umiješajte umak, smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 10 minuta.

  4. Pospite sa sirevima i peršunom, poklopite ponovo i ostavite da pirja 5 minuta ili dok se sir ne rastopi.

  5. Skinite sa vatre i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.