Fileti s tikvicama i tjesteninom
Sastojci
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte brašno, cajun, 1/2 kašičice soli i 1/2 kašičice bibera.
Umiješajte filete u smjesu s brašnom i pecite u tavi oko 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite filete i stavite na tanjir.
U istu tavu dodajte tikvice i pecite dvije minute. Umiješajte sok od limuna, pileću supu i filete.
Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi 15-20 minuta.
Dodajte paradajz, paprike i umak od bijelog luka. Promiješajte i pirjajte 2-3 minute.
Začinite još malo sa soli i biberom ako želite, skinte s toplote i poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.