Fileti u džemu s crvenim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
4 komada
Maslo:
2 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Pileća supa:
1/2 šolje
Crveni luk:
4 glavice
Džem od narandže:
3/4 šolje
Ocat:
1 kašičica
Smeđi šećer:
2 kašičice
Bosiljak:
1/4 kašičice
Kukuruzni škrob:
2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Začinite filete sa soli i biberom a zatim umiješajte u brašno.
Zagrijte maslo i maslinovo ulje u tavi pa dodajte filete i pecite 3-4 minute sa svake strane.
Filetima dodajte supu i luk, poklopite i ostavite da pirjaju 15-20 minuta.
U manjoj zdjeli pomiješajte džem, ocat, šećer, bosiljak i kukuruzni škrob pa sve prelijte preko piletine i kuhajte još 5-10 minuta ili dok piletina ne bude gotova.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.