Francuska krompir salata

Služi: 1 osobuPriprema: 8 minuta
Francuska krompir salata

Sastojci

Kuhani krompir:
1/2 kilograma
Suho bijelo vino:
1/4 šolje
Ocat:
2 kašike
Maslinovo ulje:
6 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
1/2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Narežite krompir i stavite u zdjelu za salatu.

  2. Pomiješajte vino, ocat, maslinovo ulje, crveni luk i peršun.

  3. Prelijte krompir sa napravljenim dressingom i začinite sa soli i biberom.

  4. Lagano promiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.