Francuska krompir salata
Služi: 1 osobuPriprema: 8 minuta
Sastojci
Kuhani krompir:
1/2 kilograma
Suho bijelo vino:
1/4 šolje
Ocat:
2 kašike
Maslinovo ulje:
6 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
1/2 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Narežite krompir i stavite u zdjelu za salatu.
Pomiješajte vino, ocat, maslinovo ulje, crveni luk i peršun.
Prelijte krompir sa napravljenim dressingom i začinite sa soli i biberom.
Lagano promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.