Francuski tost sa jagodama i krem sirom
Sastojci
Instrukcije
Umutite krem sir, šećer u prahu, jagode narezane na komadiće i ekstrakt vanile u zdjeli dok ne dobijete glatku smjesu bez većih grudvica krem sira.
Premažite smjesu na dvije kriške hljeba, zatim prekrijte drugim dvije kriške hljeba da napravite dva "sendviča".
U posebnoj zdjeli, umutite jaja sa mlijekom, šećerom i cimetom dok se cimet ravnomjerno ne rasporedi.
Rastopite polovinu putera u tavi na srednje jakoj vatri.
Umakajte jedan sendvič u smjesu jaja sa obje strane, ocijedite višak, zatim ga stavite u vruću tavu. Kuhajte dok obje strane ne postanu zlatno smeđe, zatim ponovite postupak sa preostalim puterom i drugim sendvičem.
Pospite šećerom u prahu i poslužite sa jagodama!
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.