Francuski tost sa jagodama i krem sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Francuski tost sa jagodama i krem sirom

Sastojci

Krem sir:
225 grama
Secera u prahu:
40 grama
Jagoda:
150 grama
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Integralni hljeb:
4 kriške
Jaja:
3 komada
Mlijeko:
80 mililitara
Sitni šećer:
2 kašike
Cimet:
1 kašičica
Puter:
4 kašike

Instrukcije

  1. Umutite krem sir, šećer u prahu, jagode narezane na komadiće i ekstrakt vanile u zdjeli dok ne dobijete glatku smjesu bez većih grudvica krem sira.

  2. Premažite smjesu na dvije kriške hljeba, zatim prekrijte drugim dvije kriške hljeba da napravite dva "sendviča".

  3. U posebnoj zdjeli, umutite jaja sa mlijekom, šećerom i cimetom dok se cimet ravnomjerno ne rasporedi.

  4. Rastopite polovinu putera u tavi na srednje jakoj vatri.

  5. Umakajte jedan sendvič u smjesu jaja sa obje strane, ocijedite višak, zatim ga stavite u vruću tavu. Kuhajte dok obje strane ne postanu zlatno smeđe, zatim ponovite postupak sa preostalim puterom i drugim sendvičem.

  6. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa jagodama!

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.