Giros od mljevene govedine
Sastojci
Instrukcije
U jednu posudu stavite 250 ml jogurta, 1 isjeckan krastavac, 2 kašike crvenog luka, 1 češanj bijelog luka i 1 kašikicu šećera.
Sve sastojke izmiješajte, poklopite posudu i ostavite u frižider.
U posebnoj posudi pomiješajte mljeveno meso i začine.
Podijelite na 4 dijela i oblikujte pljeskavice.
Pržite ih u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju ujednačenu, smeđu boju s obje strane.
Izrežite pljeskavice na nekoliko užih dijelova cijelom dužinom.
Stavite meso u lepine, pa u svaku stavite zelenu salatu, paradajz i crveni luk.
Pripremljene girose poslužite uz prethodno pripremljen sos od jogurta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.