Gljive punjene bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Gljive klobuk:
16 komada
Bijeli luk:
1 glavica
Maslo:
100 grama
Instrukcije
Zagrijte 1/2 masla u tavi i propržite gljive pazeći da ne puste vodu.
Premjestite gljive u posudu za pečenje.
U istu tavu stavite prestalo maslo i nasjeckani luk. Izmiješajte, pa s tom smjesom napunite gljive.
Stavite gljive u pećnicu i pecite 12 minuta na tempetaruri od 200 stepeni.
Izvadite i poslužite s domaćim hljebom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.