Gljive u crvenom vinu
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Šampinjoni:
200 grama
Crveno vino:
3 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Umak od paradajza:
1 kašičica
Maslinovo ulje u spreju:
2 kašike
Instrukcije
Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte i propržite bijeli luk i gljive, oko 1 minutu.
U manjoj posudi pomiješajte crveno vino i umak od paradajza. Prelijte gljive i luk s dobivenom smjesom.
Dodajte 1/2 majčine dušice i začinite sa soli i biberom. Kuhajte oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
Prespite u posudu za posluživanje, pospite s ostatkom majčine dušice i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.