Gljive u umaku s bijelim vinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Gljive:
700 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijelo vino:
180 mililitara
Sok od limuna:
2 kašike
Peršun:
Po želji
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i gljive pa propržite dok ne omekšaju.
Umiješajte sok od limuna, peršun, sol, biber i kuhajte 1-2 minute uz konstantno miješanje.
Dodajte vino i kuhajte nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Skinite s toplote, ostavite malo da se ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.