Gljive u umaku s curryem
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Gljive:
250 grama
Crveni luk:
1 glavica
Curry u prahu:
1/4 kašičice
Sol:
Po želji
Paradajz:
2 komada
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i curry pa pirjajte dok luk ne omekša.
Dodajte paradajz i kuhajte još 3 minute uz konstantno miješanje.
Umiješajte gljive, poklopite i ostavite da pirja 10 minuta.
Skinite s vatre i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.