Gljive u umaku s curryem

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 3 minuta
Gljive u umaku s curryem

Sastojci

Gljive:
250 grama
Crveni luk:
1 glavica
Curry u prahu:
1/4 kašičice
Sol:
Po želji
Paradajz:
2 komada
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i curry pa pirjajte dok luk ne omekša.

  2. Dodajte paradajz i kuhajte još 3 minute uz konstantno miješanje.

  3. Umiješajte gljive, poklopite i ostavite da pirja 10 minuta.

  4. Skinite s vatre i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.