Goveđa lasagna
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomastite tavu, 7.5 cm dubljine, 18 x 22 cm (baze)
Bijeli umak: rastopite maslac u tavi na većoj temperaturi. Dodajte brašno i kuhajte s povećanjem temperature 1 ili 2 minute.
Skinite i lagano dodajite mlijeko uz miješanje. Vratite na toplotu i kuhajte 8 - 10 minuta ili dok ne dobijete umak.
Začinite sa soli i biberom.
Kašiku tople ragu čorbe prespite preko baze a zatim 1 list lasagne
Zatim dodajte više od 1/2 kašike ragu čorbe i isto toliko bijelog umaka.
Ponavaljajte tu kombinaciju.
Na kraju prespite ostatak bijelog umaka preko završnog sloja lasagna tjestenine.
Kombinirajte mozzarella sir i parmezan pa prespite preko lasagne.
Prekrijte folijom i pecite 30 minuta ili dok tjestenina ne omekša.
Skinite foliju i pecite jos 10 minuta ili dok vrhovi ne postanu rumeni i dok se ne pojave mjehurići.
Sačekajte 10 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.