Goveđa lasagna

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Goveđa lasagna

Sastojci

Ragu čorba:
1 pakovanje
Lasagne:
250 listova
Mozzarela:
80 grama
Parmezan:
70 grama
Maslac:
90 grama
Brašno:
1/2 šoljice
Mlijeko:
3 šoljice
Bijeli umak:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomastite tavu, 7.5 cm dubljine, 18 x 22 cm (baze)

  2. Bijeli umak: rastopite maslac u tavi na većoj temperaturi. Dodajte brašno i kuhajte s povećanjem temperature 1 ili 2 minute.

  3. Skinite i lagano dodajite mlijeko uz miješanje. Vratite na toplotu i kuhajte 8 - 10 minuta ili dok ne dobijete umak.

  4. Začinite sa soli i biberom.

  5. Kašiku tople ragu čorbe prespite preko baze a zatim 1 list lasagne

  6. Zatim dodajte više od 1/2 kašike ragu čorbe i isto toliko bijelog umaka.

  7. Ponavaljajte tu kombinaciju.

  8. Na kraju prespite ostatak bijelog umaka preko završnog sloja lasagna tjestenine.

  9. Kombinirajte mozzarella sir i parmezan pa prespite preko lasagne.

  10. Prekrijte folijom i pecite 30 minuta ili dok tjestenina ne omekša.

  11. Skinite foliju i pecite jos 10 minuta ili dok vrhovi ne postanu rumeni i dok se ne pojave mjehurići.

  12. Sačekajte 10 minuta a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.