Goveđa supa s bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 4 minuta
Goveđa supa s bijelim lukom

Sastojci

Bijeli luk:
1 glavica
Goveđa osnova:
6 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
1/4 šolje
Majčina dušica:
1/4 kašičice
Lovorov list:
1 list
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Jaja:
1 komad

Instrukcije

  1. Kuhajte bijeli luk u loncu vode 40 minuta a zatim ocijedite, stavite pod hladnu vodu i ogulite.

  2. Vratite oguljen luk u lonac, dodajte goveđu osnovu, crveni luk, peršun, majčinu dušicu i lovorov list.

  3. Začinite sa soli i biberom i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i ostavite da pirja 20 minuta.

  4. Neposredno prije posluživanja, dovedite supu ponovo do ključanja, umiješajte jaje pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.