Goveđa supa s gljivama
Sastojci
Instrukcije
U tavi zagrijte maslo, dodajte luk i gljive pa pirjajte dok gljive ne omekšaju.
Kada gljive omekšaju, skinite luk i gljive sa vatre i ostavite na stranu.
U manjoj posudi umutite supu i brašno. Kada smjesa postane glatka, prelijte je u tavu. Dovedite do ključanja i ostavite da ključa 2 minute uz kontantno miješanje.
Dodajte govedinu, bijeli luk u prahu, papriku, ljuti umak, biber i sol u tavu. Umiješajte pirjani luk i gljive i sve zagrijte.
Skinite s vatre, ukrasite sa sirom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.