Goveđa supa s ječmom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mrkva:
1/2 šolje
Celer:
1/2 šolje
Luk:
1/2 šolje
Maslo:
1 kašičica
Goveđa supa:
4 šolje
Voda:
4 šolje
Pečena govedina:
2 šolje
Paradajz:
400 grama
Ječam:
1 šolja
Sol:
3/2 kasicica
Biber:
1/2 kašičice
Bosiljak:
1/2 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Grašak:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte maslo loncu a zatim dodajte mrkvu, celer i luk.
Kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša.
Dodajte supu, vodu, paradajz, ječam, sol, biber, bosiljak i origano. Dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu i poklopite.
Kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte grašak, skinite poklopac, kuhajte još 5 minuta pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.