Goveđe gulaš pitice
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
Stavite govedinu u zdjelu i dodajte brašno. Umiješajte.
Zagrijte 1 kašiku ulja u tavi na većoj temperaturi.
Kuhajte govedinu 3-4 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Prenesite na tanjir
Dodajte ponovo 1 kašiku ulja i ponovite sa ostatkom govedine.
Smanjite temperaturu i zagrijte preostalo ulje u tavi.
Dodajte bijeli i crveni luk. Kuhajte uz miješanje 3-4 minute ili dok ne omekša.
Dodajte paprike i promiješajte. Dodajte mrkvu, osnovu i paradajz sos.
Dovedite do ključanja i vratite govedinu u tavu. Začinite sa soli i biberom.
Smanjite temperaturu i kuhajte 8-10 minuta.
Prebacite u vatrostalne posude. Poredajte krompir po vrhu i pospite uljem iz spreja.
Pecite 20 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.