Goveđe varivo s povrćem
Sastojci
Instrukcije
U pretis loncu kuhajte govedinu dok ne omekša (najčešće se kuha 1-2 sati na jačoj temperaturi, ali ovisi od vrste pretis lonca).
Dodajte ječam i lovorov list tokom zadnjeg sata kuhanja.
Odstranite lovorov list i meso iz tečnosti u kojoj su se kuhali, pa meso isjecite na manje komade.
Sve navedene sastojke ostavite po strani do momenta kada bude potrebno da se dodaju u ostatak smjese za jelo.
Ugrijte ulje u većoj šerpi na srednje jakoj temperaturi.
Propržite mrkvu, celer, luk i smrznuto povrće dok povrće ne omekša, a luk dobije proziran izgled.
Dodajte vodu, goveđe kocke za supu, šećer, malo crvene paprike, isjeckani, pirjani paradajz i smjesu sa govedinom i ječmom.
Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da krčka 10 do 20 minuta. Začinite sa malo soli i biberom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.