Goveđe varivo s tikvicama
Sastojci
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju pržiti mljevenu govedinu 5 do 7 minuta, dok ne dobije smeđu boju.
Iscijediti suvišnu masnoću iz šerpe, pa dodati tikvice, krompir, papričice, luk, lovorov list, sol, crvenu papriku i biber.
Nasuti malo vode i kuhati na umjerenoj temperaturi 30-ak minuta.
U manjoj posudi napraviti glatku smjesu od 80 ml vode i 2 kašike gustina.
Polahko preliti u varivo, izmiješati i kuhati još 5-6 minuta.
Po želji dodati umak Worcestershire (1 kašikicu), sol i biber.
Jelo poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.