Goveđe varivo sa gljivama i krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 160 minutaPriprema: 15 minuta
Goveđe varivo sa gljivama i krompirom

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
500 grama
Goveđi odrezak:
1 kilogram
Krompir:
10 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Pesto od sušenog paradajza ili bosiljka:
200 grama
Goveđa supa:
330 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vrhnje:
Po želji

Instrukcije

  1. Jednu kašiku maslinovog ulja zagrijati u šerpi, dodati isjeckani crveni luk i pržiti 3-4 minute dok ne dobije zlatnu boju.

  2. Umiješati gljive i kuhati na visokoj temperaturi dok ne dobiju smeđkastu boju.

  3. Izvaditi ih iz šerpe i ostaviti na stranu.

  4. Zagrijati preostalo ulje, pa pržiti meso u serijama, dok ne dobije smeđu boju.

  5. U posebnu šerpu staviti ½ pripremljenog mesa, ½ krompira, gljiva i luka.

  6. Posuti zgnječenim bijelim lukom, pa dodati preostalo meso, krompir i gljive.

  7. Dodati goveđu supu, umiješati pesto, biber i sol.

  8. Posudu poklopiti i smjesu kuhati 2 h i 30 minuta.

  9. Varivo poslužiti uz pavlaku

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.