Goveđe varivo sa gljivama i krompirom
Sastojci
Instrukcije
Jednu kašiku maslinovog ulja zagrijati u šerpi, dodati isjeckani crveni luk i pržiti 3-4 minute dok ne dobije zlatnu boju.
Umiješati gljive i kuhati na visokoj temperaturi dok ne dobiju smeđkastu boju.
Izvaditi ih iz šerpe i ostaviti na stranu.
Zagrijati preostalo ulje, pa pržiti meso u serijama, dok ne dobije smeđu boju.
U posebnu šerpu staviti ½ pripremljenog mesa, ½ krompira, gljiva i luka.
Posuti zgnječenim bijelim lukom, pa dodati preostalo meso, krompir i gljive.
Dodati goveđu supu, umiješati pesto, biber i sol.
Posudu poklopiti i smjesu kuhati 2 h i 30 minuta.
Varivo poslužiti uz pavlaku
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.