Goveđe varivo sa patlidžanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 20 minuta
Goveđe varivo sa patlidžanom

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Govedina:
600 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Mljeveni đumbir:
1/2 kašičice
Mljeveni cimet:
1/2 kašičice
Kurkum:
1 kašičica
Mljevena paprika:
1 kašičica
Kim:
1 kašičica
Ljuti feferon:
1 komad
Paradajz:
800 grama
Patlidžan:
300 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Isjeckanu govedinu pržiti na maslinovom ulju 6 do 8 minuta.

  2. Dodati bijeli luk, đumbir, cimet, kurkumu, papriku i kim.

  3. Kuhati 1 minutu uz konstantno miješanje.

  4. Umiješati paradajz, feferon i ½ šolje hladne vode.

  5. Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i kuhati 1 h, dok meso omekša.

  6. U tavi, na zagrijanom ulju ispržiti patlidžan.

  7. Izvaditi feferon iz šerpe sa mesom, a dodati patlidžan, biber i sol.

  8. Kuhati još 4- 5 minuta uz konstantno miješanje, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.