Goveđe varivo sa patlidžanom
Sastojci
Instrukcije
Isjeckanu govedinu pržiti na maslinovom ulju 6 do 8 minuta.
Dodati bijeli luk, đumbir, cimet, kurkumu, papriku i kim.
Kuhati 1 minutu uz konstantno miješanje.
Umiješati paradajz, feferon i ½ šolje hladne vode.
Smanjiti temperaturu, poklopiti šerpu i kuhati 1 h, dok meso omekša.
U tavi, na zagrijanom ulju ispržiti patlidžan.
Izvaditi feferon iz šerpe sa mesom, a dodati patlidžan, biber i sol.
Kuhati još 4- 5 minuta uz konstantno miješanje, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.