Goveđe varivo s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Goveđe varivo s povrćem

Sastojci

Mljevena govedina:
750 grama
Goveđe kocke za supu:
1 komad
Crveni luk:
2 glavice
Mrkve:
450 grama
Krompir:
1 kilogram
Konzervisani grah:
2 pakovanja
Worcestershire umak:
Po želji
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U većoj šerpi, na zagrijanom, istopljenom maslacu propržite luk, a zatim dodajte mljevenu govedinu.

  2. Kuhajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije smeđkastu boju.

  3. Izmrvite kocku, pa dodajte krompir i mrkvu izrezane na kockice, a zatim i oko 1.5 litar ključale vode.

  4. Poklopite šerpu i kuhajte 30-ak minuta dok povrće ne omekša.

  5. Nakon što povrće omekša, stavite u šerpu i konzervirani grah, sos, peršun i začine.

  6. Sve izmiješajte, vratite malo na vatru, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.