Goveđe varivo s povrćem
Sastojci
Instrukcije
U većoj šerpi, na zagrijanom, istopljenom maslacu propržite luk, a zatim dodajte mljevenu govedinu.
Kuhajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije smeđkastu boju.
Izmrvite kocku, pa dodajte krompir i mrkvu izrezane na kockice, a zatim i oko 1.5 litar ključale vode.
Poklopite šerpu i kuhajte 30-ak minuta dok povrće ne omekša.
Nakon što povrće omekša, stavite u šerpu i konzervirani grah, sos, peršun i začine.
Sve izmiješajte, vratite malo na vatru, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.