Goveđi file sa brzim umakom od crvenog vina
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C.
Dodajte 1 kašiku ulja u tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi. Začinite filete s obje strane i kuhajte 2 minute sa svake strane.
Prenesite u tepsiju i pecite u pećnici najviše 5 minuta.
Preostalo ulje zagrijte u istoj tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte crveni luk i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte bijelu luk, gljive i miješajte 1-2 minute. Dodajte paradajz sos i brašno, a zatim vino i osnovu. Dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i kuhajte 5-6 minuta dok se dovoljno ne zgusne. Začinite.
Skinite sa toplote i dok je topal umak vratite filete. Poslužite sa pire krompirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.