Goveđi odrezak na italijanski način
Sastojci
Instrukcije
Premažite odrezak s bijelim lukom a zatim ga začinite sa soli i biberom pa umiješajte u brašno.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte odrezak i pecite dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.
Izvadite meso iz tave a masnoću odstranite.
Dodajte umak od paradajza, vodu i začine u istu tavu. Kuhajte dok ne dobijete kompaktan umak.
Stavite meso u posudu za pečenje, poredajte luk i papriku po vrhu a zatim prelijte s umakom iz tave.
Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 100 minuta na temperaturi od 175 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.