Goveđi odrezak u biber sosu
Sastojci
Instrukcije
Odsjecite višak masnoće s odreska. Prethodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U tavi zagrijte maslac i ulje. Kad se dovoljno ugrije dodajte odrezak i kuhajte 5 minuta, sa svake strane na većoj temperaturi.
Izvadite odrezak i stavite u toplu pećnicu. Dodajte brandy, zapalite i flambirajte dok se plamen sam ne ugasi.
Dodajte biber, crno vino i vrhnje za kuhanje u tavu. Kuhajte smjesu dok se ne poveže. Začinite dobro i dodajte preostali maslac.
Servirajte odreske na tanjire za posluživanje. Pažljivo prelijte umakom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.