Goveđi odrezak u biber sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Goveđi odrezak u biber sosu

Sastojci

Maslac:
850 grama
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Goveđi odrezak:
3/2 kilogram
Brandy:
3 kašičice
Biber:
2 kašičice
Crveno vino:
125 mililitara
Vrhnje za kuhanje:
2 kašičice
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Odsjecite višak masnoće s odreska. Prethodno zagrijte pećnicu na 170 °C.

  2. U tavi zagrijte maslac i ulje. Kad se dovoljno ugrije dodajte odrezak i kuhajte 5 minuta, sa svake strane na većoj temperaturi.

  3. Izvadite odrezak i stavite u toplu pećnicu. Dodajte brandy, zapalite i flambirajte dok se plamen sam ne ugasi.

  4. Dodajte biber, crno vino i vrhnje za kuhanje u tavu. Kuhajte smjesu dok se ne poveže. Začinite dobro i dodajte preostali maslac.

  5. Servirajte odreske na tanjire za posluživanje. Pažljivo prelijte umakom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.