Goveđi odrezak u sosu od octa
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
2 komada
Vinski ocat:
1/4 šoljice
Crno vino:
1/4 šoljice
Brašno:
3 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
1 kašičica
Instrukcije
Premažite odrezke sa soli i biberom s obje strane.
Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi i dodajte odrezke.
Pecite 15 minuta dok meso ne bude pečeno.
U međuvremenu napravite umak u drugoj tavi. Pomiješajte brašno, šećer, vino i ocat.
Kuhajte uz konstantno miješanje 10 minuta dok smjesa ne postane sirupasta.
Prelijte umak preko odrezka i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.