Goveđi pilav
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Tepsiju (po mogućnosti veću) obložite folijom, poredajte paradajz, dodajte dvije kašike ulja i začinite s soli i biberom.
Pecite 20 do 25 minuta.
U međuvremenu preostalo ulje zagrijte u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte curry prah, kumin, cimet i govedinu. Kuhajte uz miješanje 3-4 minuta. Dodajte rižu.
Pomiješajte pileću osnovu i sačekajte da prokuha. Prespite to u veći lonac.
Pokrijte i kuhajte 20-25 minuta ili dok se tekućina ne apsorbuje.
Dodajte paradajz, ribizle, mladi luk i prekrijte pa sačekajte 5 minuta.
Umiješajte peršun i poslužite u zdjele.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.