Govedina s grahom i rezancima

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Govedina s grahom i rezancima

Sastojci

Mljevena govedina:
220 grama
Crveni luk:
1 glavica
Zelena paprika:
1/2 komada
Celer:
1 šolja
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašika
Bosiljak:
1/2 kašičice
Rezanci:
2 šolje
Konzervisani paradajz:
200 grama
Konzervisani grah:
400 grama
Voda:
1/2 šolje
Goveđa kocka za supu:
1 komad

Instrukcije

  1. U tavi propržite govedinu, oko 5 minuta.

  2. Dodajte luk, papriku i celer pa kuhajte još 5 minuta.

  3. Začinite sa soli i biberom.

  4. Umiješajte worcestershire umak, bosiljak, rezance, paradajz, grah, vodu i goveđu kocku.

  5. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte još 20 minuta uz povremeno miješanje.

  6. Skinite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.