Govedina s grahom i rezancima
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
220 grama
Crveni luk:
1 glavica
Zelena paprika:
1/2 komada
Celer:
1 šolja
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašika
Bosiljak:
1/2 kašičice
Rezanci:
2 šolje
Konzervisani paradajz:
200 grama
Konzervisani grah:
400 grama
Voda:
1/2 šolje
Goveđa kocka za supu:
1 komad
Instrukcije
U tavi propržite govedinu, oko 5 minuta.
Dodajte luk, papriku i celer pa kuhajte još 5 minuta.
Začinite sa soli i biberom.
Umiješajte worcestershire umak, bosiljak, rezance, paradajz, grah, vodu i goveđu kocku.
Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte još 20 minuta uz povremeno miješanje.
Skinite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.