Govedina i chilli grah
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u loncu za kuhanje na većoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk.
Kuhajte uz miješanje 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte kumin i chilli u prahu. Kuhajte 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
Dodajte meso. Kuhajte, uz pomoć kašike za kuhanje miješajte da razbijete meso, 5 do 7 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Dodajte paradajz i osnovu. Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu.
Kuhajte 20 do 25 minuta, dodajući grah i mahune u zadnjih 5 minuta kuhanja.
Skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.