Govedina na španjolski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Biljno ulje:
2 kašike
Riža:
1 šolja
Crveni luk:
2 glavice
Zelena paprika:
2 komada
Mljevena govedina:
1/2 kilograma
Konzervisani kukuruz:
1 šolja
Paradajz sos:
170 grama
Kečap:
1/2 šolje
Voda:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u većem loncu za kuhanje.
Dodajte rižu, luk i paprike. Kuhajte 5 minuta ili dok luk ne omekša.
Dodajte mljeveno meso i kuhajte dok ne dobije smeđu boju. Višak masnoće odstranite.
Umiješajte kukuruz, pradajz sos, kečap i vodu.
Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.