Govedina Nachos

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta
Govedina Nachos

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Mljevena govedina:
500 grama
Grah:
300 grama
Chilli u prahu:
1 kašičica
Reducirana sol:
35 grama
Paradajz sos:
2 kašike
Voda:
1/4 šoljice
Korijander:
1/2 šoljice
Kukuruzni čips:
230 grama
Sir:
1 šolja
Paradajz salsa:
1/2 šoljice
Pire od avokada:
1/2 šoljice
Kiselo vrhnje:
1/2 šoljice

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Zagrijte ulje u non-stick tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte luk i kuhajte 2 minute ili dok ne omekša.

  3. Dodajte meso i kuhajte 5 minuta, uz povremeno miješanje drvenom kašikom za kuhanje ili dok meso ne dobije smeđu boju.

  4. Dodajte grah, chilli, začine, paradajz sos i vodu.

  5. Smanjite temperaturu i kuhajte 5 minuta ili dok ne osjetite aromu. Pomiješajte kroz to korijander.

  6. Složite kukuruzni čips na vatrostalne tanjire i dodajte smjesu sa mesom na vrhu.

  7. Pospite sirom. Pecite 15 minuta. Pomiješajte sa salsom, avokadom i kiselim vrhnjem. Poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.