Govedina s brokulama i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Brokula:
450 grama
Mljevena govedina:
1 kilogram
Gljive:
200 grama
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Konzervisana krem supa od celera:
300 mililitara
Vrhnje:
450 grama
Sir:
450 grama
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
Odstranite višak masnoće sa mesa.
U tavi, na srednjoj temperaturi, kuhajte meso, gljive i luk dok meso ne dobije smeđu boju.
Začinite sa soli i biberom.
Dodajte supu od celera i kiselo vrhnje pa nastavite lagano kuhati.
Prespite u posudu za pečenje, a zatim dodajte brokule.
Pospite sa sirom i pecite 1 sat.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.