Govedina s brokulama i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 5 minuta
Govedina s brokulama i sirom

Sastojci

Brokula:
450 grama
Mljevena govedina:
1 kilogram
Gljive:
200 grama
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Konzervisana krem supa od celera:
300 mililitara
Vrhnje:
450 grama
Sir:
450 grama

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.

  2. Odstranite višak masnoće sa mesa.

  3. U tavi, na srednjoj temperaturi, kuhajte meso, gljive i luk dok meso ne dobije smeđu boju.

  4. Začinite sa soli i biberom.

  5. Dodajte supu od celera i kiselo vrhnje pa nastavite lagano kuhati.

  6. Prespite u posudu za pečenje, a zatim dodajte brokule.

  7. Pospite sa sirom i pecite 1 sat.

  8. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.