Govedina s tikvom i umakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Govedina s tikvom i umakom

Sastojci

Biljno ulje:
2 kašike
Govedina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Korma curry umak:
1/4 šoljice
Tikvice:
600 grama
Crvena paprika:
1 komad
Paradajz:
400 grama
Goveđa osnova:
1/2 šolje
Riža kuhana:
Po želji

Instrukcije

  1. Dodajte 2 kašike ulja u velki lonac za kuhanje na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte jednu trećinu govedine. Kuhajte 2 minute ili dok se ne zapeče.

  3. Prenesite u zdjelu. Ponovite isto u 2 serije sa preostalom govedinom i uljem.

  4. Dodajte preostalo ulje u tavu. Dodajte crveni i bijeli luk. Kuhajte 1-2 minute ili dok ne omekša.

  5. Dodajte curry umak, miješajte, kuhajte 30 sekundi ili dok ne osjetite aromu. Vratite govedinu sa saftom u tavu. Umiješajte tikvu, papriku, paradajz i osnovu.

  6. Smanjite temperaturu. Poklopite i neka se kuha 10 minuta. Skinite poklopac i neka se kuha još 10-15 minuta ili dok meso ne omekša a umak se zgusne. Začinite sa soli i biberom.

  7. Poslužite sa rižom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.