Govedina s tikvom i umakom
Sastojci
Instrukcije
Dodajte 2 kašike ulja u velki lonac za kuhanje na srednjoj temperaturi.
Dodajte jednu trećinu govedine. Kuhajte 2 minute ili dok se ne zapeče.
Prenesite u zdjelu. Ponovite isto u 2 serije sa preostalom govedinom i uljem.
Dodajte preostalo ulje u tavu. Dodajte crveni i bijeli luk. Kuhajte 1-2 minute ili dok ne omekša.
Dodajte curry umak, miješajte, kuhajte 30 sekundi ili dok ne osjetite aromu. Vratite govedinu sa saftom u tavu. Umiješajte tikvu, papriku, paradajz i osnovu.
Smanjite temperaturu. Poklopite i neka se kuha 10 minuta. Skinite poklopac i neka se kuha još 10-15 minuta ili dok meso ne omekša a umak se zgusne. Začinite sa soli i biberom.
Poslužite sa rižom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.