Govedina u sosu od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 25 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
5/2 kasika
Govedina:
3/2 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Voda:
200 mililitara
Goveđi temeljac:
125 mililitara
Gljive:
400 grama
Tomato sos:
1 kašika
Instrukcije
U težoj šerpi na zagrijanom ulju propržite crveni luk, dodajte govedinu, p aju pržite dok ne dobije smeđu boju.
Dodajte vodu, pa kada smjesa proključa umiješajte goveđi temeljac i paradajz sos.
Nakon što ponovo proključa smjesa smanjite temperaturu.
Poklopite posudu i ostavite da smjesa krčka 1h.
Dodajte gljive, sol i biber, pa u poklopljenoj posudi kuhajte još 30 minuta.
Poslužite uz pire ili mahune.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.