Govedina u umaku s paradajzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
900 grama
Umak od paradajza:
200 grama
Voda:
3/2 solja
Sherry:
1/2 šoljice
Francuska supa od luka:
1 pakovanje
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 160 °C.
U posudu za pečenje dodajte meso, umak od paradajza, sherry i supu od luka.
Stavite u pećnicu i pecite 2 sata.
Izvadite iz pećnice i poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.