Grašak na Italijanski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Smrznuti grašak:
450 grama
Pileći temeljac:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Pripremite sve sastojke.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša, otprilike 5 minuta. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i dinstajte još 1 minut.
Dodajte smrznuti grašak i promiješajte ga u luk. Dodajte pileći temeljac. Posolite i pobiberite po ukusu. Pokrijte i kuhajte dok grašak ne omekša, otprilike 5 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.