Grašak sa špinatom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Maslo:
25 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Špinat:
300 grama
Bijelo vino:
1 kašičica
Grašak:
200 grama
Pileća osnova:
100 mililitara
Instrukcije
Zagrijte maslo u dubokoj tavi.
Dodajte crveni i bijeli luk u tavu pa kuhajte 2-3 minute dok luk ne omekša.
Umiješajte špinat i kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje a zatim dodajte vino i kuhajte još 1 minutu.
Dodajte grašak i pileću osnovu, začinite i kuhajte 3-4 minute ili dok špinat ne omekša.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.