Grčka salata
Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Sastojci
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz:
400 grama
Crne masline:
180 grama
Rotkvice:
120 grama
Maslinovo ulje:
90 mililitara
Sok od limuna:
100 mililitara
Origano:
1 kašičica
Crni biber:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Bijeli luk:
4 češnja
Instrukcije
Zelenu salatu i paradajz oprati i izrezati na više dijelova.
Pomiješati salatu, paradajz, masline i rotkvice u velikoj zdjeli.
Izmiješati maslinovo ulje, limunov sok, origano, biber, sol i bijeli luk.
Ovu smjesu preliti preko mješavine povrća, pa servirati salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.